Det skulle kunna vara en berättelse om segling med Biggan.
Men just nu är mitt fokus på ridbanan, den behöver i dagsläget både värme och vind. Värmen för att ta bort det sista av tjälen och vattnet, vinden för att hjälpa till med upptorkningen! Ridbanan är efterlängtad, både att få rida på och att få börja med att göra sista jobbet med att jämna till den för att sedan kunna sätta upp staketet och förbereda för belysning.
Ridbanan kommer att bli...

...65 x 22 meter och den kommer också att kunna skärmas av till en 22 x40 ridbana och en 22 meters rundcorall. Ridbana blir till 2016Som jag längtar!

Förra året så grävde vi fram ytan och planade till den så gott det gick innan vintern gjorde sitt intåg. 
Fastigheten Nordanskog består till det mesta av sandjord, vilket är fantastiskt både för ridbanejobbet, för hästarnas hovar och för en bra "lagom" växtlighet på betet.
Det ska bli spännande att se om det räcker med den sand som finns naturligt på ridbanan, det kändes som det förra året men man vet ju aldrig förrens den tas i bruk ordentligt.

Jag tror att jag mest ser fram mot att få "leka" med alla hästarna i rundcorallen. Cilvano är ju tränad där tidigare, men Misty och lille Amarillo har jag inte haft nöjet av att träna så ännu. Det är ju skillnad när man kan släppa dem "fria" och få jobba med kommunikationen på mera lika villkor.

För Amarillos del spelar det ingen roll om det finns staket eller ej. Som den lilla speciella "ponnynvarjegårdmåsteha-ponny" som han har blivt så lärde han sig skillnaden på el-på och el-av förra sommaren.
El-på lika med: stanna innaför staketet!
El-av lika med: vara utanför staketet! Och ja, enligt honom så ÄR gräset grönare på andra sidan!

Men det innebar ju också att han blev tvungen att tränas lös så att han inte egentligen förstod att han var "Friiiii!!!" när han var på "fel" sida av staketet. Operation inkallning påbörjades och det fungerade ju bra på en matglad liten buse, så att det ännu inte finns något staket på ridbanan gör inget för hans del, i hans värld så spelar det ingen roll så länge man gör roliga saker och tvåbeningen har fickan full med godis.

Men de andra två hästarna gör skillnad på, staket-finns och staket-finns ej, så för deras del så längtar jag efter staketet, och ler därför också åt vinden som viner runt huset idag!