VRideApp.... för några år sedan så uppfann jag Riders Tactil Suit (RTS) tillsammans med det Kinesiska elektronikföretaget Hlxur Adhigx Industrial Co och det Amerikanska dataföretaget Apfolay.
Det blev tyvärr samarbetsproblem mellan det amerikanska bolaget och det kinesiska så RTS kom därför aldrig i produktion, men hela konceptet är skyddat och eftersom nu Chalmers är snubblande nära att kopiera vår produkt så är nu en stämningsansökan inlämnad.

Du kan läsa hela beskrivningen av vår Riders Tactil Suit längre ner.

Men medan den processen pågår så lanserar jag nu en ny, en produkt som är lite enklare att använda, nyhet för dig som är ryttare.

Nu utökas möjligheterna för dig som vill rida lektion på distans.

Jag har under åren som gått sedan jag började med ridlektioner på distans uppfattat att många upplever det som ett problem att få någon att filma sin ridning.

Så därför kommer du nu ha möjligheten att, via en ny app som du laddar ner till din mobiltelefon, kunna spela in en film och skicka den till mig.
Det hela är mycket enkelt då du nu bara behöver sätta mobilen på inspelning, stoppa den i fickan och sedan rida som vanligt.

När du har ridit klart så skickar du filen till mig. Appen använder en avancerad form av GPS och känner av din hästs gångarter, den läser också av tempo, takt och din balans. Allt detta sammanställs och omvandlas till en virituell ritt som jag sedan analyserar.
Efter analysen går vi tillsammans igenom din ritt och sits via Skype eller annan valfri kanal.

Denna app är ju naturligtvis en revolution i många andra sammanhang och den kommer att finnas till hands för till exempel golfare, skidåkare, dansare, ja, till alla som vill få hjälp med sin kroppsmedvetenhet, koordination och balans oavsett vad man utövar.
Tipsa gärna din tränare inom andra sportområden!

De första 49 stycken som laddar ner appen, får ridlektionen till halva priset, appen är gratis och kommer att uppdateras regelbundet. 
Systemet kommer senare att byggas ut med pulsklocka, balanskoordinator och en del av "gamla" RTS kommer också att integreras i systemet.

Vi ser mycket fram mot att lansera denna app som kommer att kunna hjälpa så många ryttare!

Bli en av de första att ladda ner den! Klicka här för att komma till appen!

Du som delar detta inlägg och hjälper till att sprida nyheten kommer att få en överraskning!

 

Här är beskrivningen på vår Riders Tactil Suit:

Sensorer

RTS är en hudnära kroppsstrumpa i ett bekvämt material som är följsamt, töjbart och som transporterar bort svett.

Det revolutionära med denna RTS är sensorer som är strategiskt utplacerade över hela kroppen och inbyggda i materialet. Sensorerna är kopplade till en trådlös mottagare/sändare som vidareförmedlar informationen via Internet till en dataskärm, där muskelspänningar och kroppshållning kan avläsas. Sensorerna går också att programmera så att den önskade, t ex lodräta- eller hopp-, sitsen lätt kan bibehållas eftersom impulser skickas till RTS som då avger en liten vibration till den kroppsdel som behöver förflyttas, RTS kan programmeras till att detta görs automatiskt eller sköts manuellt.

Inlärning på distans

Fördelen med denna nya produkt är att all undervisning kan skötas på ett helt nytt sätt. Eftersom informationen från RTS skickas via bluetouth till en dator kan undervisningen även ske från annan ort. Det enda instruktören behöver göra är att koppla upp sig mot Internet och ta emot informationen från sensorerna. På dataskärmen visas tydligt med hjälp av en animerad ryttare hur eleven använder sin kropp i real tid.

Instruktören kan också skicka signaler till sensorerna som även fungerar som buzzers. Om eleven har en önskan av att lära sig hjälperna för t ex ridövningen ”sluta”, aktiverar instruktören de sensorer som sitter vid de kroppsdelar som ska flyttas vid ”sluta”. Eleven känner tydligt vibrationerna i rätt kroppsdelar för respektive övning. Det rekommenderas att elev och instruktör är uppkopplad via telefon, det finns ytterligare en inbyggd bluetouth i RTS som kan användas vid telefonsamtal.

Pedagogiskt verktyg

Om en elev har svårt att förstå buzz-signalerna kan buzzern förstärkas till en liten ofarlig elektrisk stöt som hjälper eleven att lättare förstå hur den ska utföra övningen eller rörelsen.

RTS är ett mycket bra pedagogiskt verktyg i undervisningen.