datorgrass

Mitt liv har innehållit högskolestudier i flera år nu, och i år ska jag bli klar!
Jag har läst pedagogik och Utveckling av eTjänster på distans. Många har frågat mig om det inte är svårt att vara disciplinerad, och jo, det är svårt. Men jag har tränat i många år på att arbeta självständigt, som ensamföretagare har man ingen annan än sig själv att knuffa på, och det är både för och nackdelar.

Får man en bra idé så har man inte så många man behöver övertyga, det är liksom bara att sätta tänderna i projektet och köra, nackdelen samtidigt är ju att om man är flera så kan den braiga idéen bli ännu bättre med fler huvud som tänker tillsammans.

Firmafesterna är en annan avdelning som är ganska tråkiga när man är ensamföretagare, det blir inte så mycket skandaler, inte så mycket huvudvärk, inte så mycket ångest inför nästa arbetsdag... eller vänta, det låter mest positivt i mina öron.
Att plugga på distans är ungefär lika, inte något spännande spring i korridorerna på studenthemmet, inga "pluggatillsammansfester" eller vad som nu pågår på högskolorna.

Jag blir i år alltså klar med Utveckling av eTjänster och jag börjar så smått fundera på jobb i ämnet.
Jag fick frågan om vad jag brinner för... och ja, nu har jag haft, och har, två karriärer som jag har brunnit för och jag är inte säker på att jag orkar brinna lika mycket en tredje gång. Den här gången ska jag nog nöja mig med att tycka att det är förbaskat kul att jobba med IT/webbsidor/eTjänster.

Jag vill hitta en balans i mitt liv, där jag har tid och pengar på samma gång. Just den kombinationen har varit, typ, obefintlig i mitt liv. Antingen har jag jobbat 24/7/365 och inte haft tid för mina hästar och min egen ridning eller socialt liv heller för den delen. Eller så har jag inte haft så mycket jobb och då haft mer tid för mina hästar, men som ensamföretagare som inte omsätter så mycket så har jag liksom inte kunnat njuta så mycket av den "lediga" tiden eftersom stressen sätter in över att jobben måste in.

Men som sagt, jag ska jobba på att ändra det, först bli klar med skolan sen hitta ett "förbaskat roligt jobb"!